Tips om uw dressing functioneel in te richten.

Hier volgen enkele tips en aandachtspunten voor een praktische dressing inrichting

Uw dressing ontwerpen en inrichten.

Er bestaan vele mogelijkheden die dienst kunnen doen als dressing. Er is keuze uit gesloten kasten, kasten zonder deuren of een zwevende structuur die als inloopkast dienst doet. Alle producten worden sowieso op maat gemaakt, dus de optimale keuze is aan u. Ideaal is een dressing die dienst doet als circulatiezone tussen slaapkamer en badkamer, zodat u als het ware een inloopkast creëert. U kan ze ook mee integreren in de slaapkamer. Een dressing moet vooral het gebruiksgemak bevorderen, een goede inplanting is dan ook essentieel. Ze moet makkelijk bereikbaar zijn vanuit de slaapkamer of badkamer. Onderstaand vindt u enkele realisaties terug waarbij de dressing ruimte geïntegreerd zit zoals het hoort.

dressings op maat met modulaire inrichting.

Dressing als inloopkast tussen slaapkamer en badkamer

Modulaire inloopkast als ideale dressing?

Tegenwoordig zijn er heel wat modulaire dressing systemen op de markt verkrijgbaar. Er bestaan zoveel combinaties en mogelijkheden dat er vast een systeem bestaat dat geschikt is voor uw toekomstige dressing ruimte. DRESSAWAY ontwikkelde na de gesloten kastsystemen die in 2010 geïntroduceerd werden, een compleet nieuw modulair inloopkast en inloopdressing systeem “Dress Wall” genaamd. Het modulaire zwevende dressing systeem kan ook dienst doen als vestiaire, bibliotheek of zelfs als volwaardig bureau. Door de modulaire indeling kiest u een “basis opstelling”, die volledig naar wens gereorganiseerd of uitgebreid kan worden. De profielen kunnen zowel tegen de muur als vrijstaand tussen vloer en plafond gemonteerd worden. Het systeem kan zowel in een aparte dressing ruimte, een slaapkamer of andere ruimte in de woning toegepast worden.

moderne en modulaire inloopkast en inloopdressing op maat gemaakt

Modulaire inrichting

De belangrijkste troeven van het Dress Wall systeem:

  • een betaalbaar en modulair maatwerkconcept
  • hightech, krasbestendige en onderhoudsvriendelijke materialen
  • flexibele inrichting en uitbreidingsmogelijkheden
  • onzichtbaar geïntegreerde LED verlichting (functioneel en sfeerverlichting)
  • optionele afwerking achterwand met gekleurd glas, spiegel of Resopal Massiv (volkern)
modulaire dressings op maat met modern design

modulaire dressings op maat

Dressing inrichting: waar aandacht aan besteden?

Een dressing moet functioneel en onderhoudsvriendelijk zijn. Onderstaand enkele aandachtspunten die u zullen helpen bij de dressing inrichting.

Verlichting:

Om de juiste kleurencombinaties te vinden bij kledij wordt natuurlijk wit licht aangeraden, maar rechtstreeks daglicht (UV) wordt indien mogelijk best vermeden om afschijnen van donkere kledij te voorkomen. Traditionele verlichting zoals gele spots kan een vertekend beeld geven. De optionele geïntegreerde spierwitte led verlichting werd uitgekozen voor haar kleurweergave, lichtsterkte en duurzaamheid.

Dressingkasten op maat met ingebouwde led verlichting.

Witte dressingkasten op maat met onzichtbaar geïntegreerde led verlichting.

Afmetingen:

De belangrijkste afmeting waar u rekening mee moet houden is de bepaling van de kastdiepte. Indien u een nis voorziet is het belangrijk deze dieper te maken dan 60cm aangezien dit de ideale binnendiepte is. Bij een gesloten kast moet de kaststructuur en de deur hier dus nog bijgeteld worden! De ideale nis diepte voor de totale kast is zo 65cm.

Moderne dressingkasten op maat met glazen kastdeuren.

Moderne Dressingkasten op maat met glazen deuren en led verlichting. De inrichting van de dressingkast blijft modulair aanpasbaar.

  • diepte voor hang elementen: optimale diepte 60 cm (in de kast)
  • legplank diepte voor t-shirts: 45 cm
  • Probeer de beschikbare ruimte qua hoogte maximaal te benutten. Op moeilijk te bereiken plaatsen kan u kledingstukken, tassen of beddengoed leggen die u niet vaak nodig hebt. De kasten worden sowieso op maat gemaakt en kunnen tot 3050mm hoog gemaakt worden.
  • Modulair verstelbare legplanken en ladeblokken zorgen ervoor dat er zo weinig mogelijk ruimte verloren gaat.

Spiegel:

Plaats indien mogelijk zeker een spiegel in de dressing ruimte. Dit vergroot het ruimtelijk effect en maakt het mogelijk uw volledige outfit te checken. De kastdeuren kunnen ook langs de binnenzijde met spiegel uitgerust worden, of zelfs de binnendeuren van Anyway Doors, die toegang biedt aan de dressing zoals op de foto’s onder te zien is.

Moderne binnendeur met spiegel en ingebouwde verticale greep.

Anyway Doors binnendeur met spiegel en een verticale aluminium randgreep.

kast met deuren of schuifdeuren:

DRESSAWAY heeft haar dressingkasten specifiek voor draaideuren ontworpen. Schuifdeuren zijn wel mogelijk en nemen theoretisch minder ruimte in dan draaideuren, maar ze hebben meer nadelen dan voordelen. Bij draaideuren kunnen meerdere deuren geopend kunnen worden, wat bij schuifdeuren niet zo praktisch is aangezien ze geopend telkens een groot deel van de andere kast blokkeren. Draaideuren kunnen aan de binnenzijde met spiegel uitgerust worden. Tevens lijnen draaideuren mooier uit en liggen ze in hetzelfde vlak, wat een optisch rustig geheel creëert.

Dressings op maat ontwerp door interieurarchitect.

De kasten op maat kunnen ook als vestiaire ingezet worden.

Laat uw ideale dressing op maat ontwerpen door interieurspecialisten.

Laat uw ideale dressing ontwerpen door de professionele interieurspecialisten van DRESSAWAY. Bij interesse in onze dressings en kasten systemen, nodigen wij u met plezier in onze 1000m² grote toonzaal uit die 6 dagen op 7 zonder afspraak geopend is. Zo worden tijdens uw bezoek al uw wensen genoteerd en meegenomen in het gratis 3D ontwerp waarop wij onze prijsberekening zullen baseren. Zo worden alle aandachtspunten waaronder optimale benutting van beschikbare ruimte, budget, indeling, specifieke persoonlijke wensen enz. meegenomen in het ontwerp. De volledige inrichting van alle dressings is modulair, dus toekomstige aanpassingen zijn kinderspel. Eens het project correct gevisualiseerd en goedgekeurd is voor uitvoering, zullen onze eigen mensen de opmeting en montage in de ganse Benelux uitvoeren.

Alle dressing systemen worden 100% op maat in België gemaakt.

U kan zonder afspraak en geheel vrijblijvend één van onze toonzalen bezoeken. De 1000m² grote toonzaal te Massenhoven is het hoofdaanspreekpunt en wordt continue met interieur vormgevers bemand.

Offertevragen per e-mail worden ook steeds correct opgevolgd, maar plaatsbezoeken krijgen voorrang. Wij verzoeken u per e-mail wel een duidelijk begeleidend schrijven te bezorgen waarin uw wensen omschreven zijn alsook een plan of schets met afmetingen van de beschikbare ruimte.

De leveringstermijn is +- 6 à 10 werkweken vanaf opmeting. De levering en montage wordt door eigen vakmensen in de ganse Benelux uitgevoerd.

Google