Open dressing realisatie.

Realisatie van een open dressing met het ” DRESS WALL” systeem.

Beschrijving van het dressing systeem en de materialen.

Dresswall is een zwevende modulaire dressing structuur die met verticale aluminium profielen op de muur, tussen vloer en plafond of volledig vrijstaand gemonteerd wordt. Optioneel kunnen de profielen voorzien worden van functionele led verlichting over de ganse profiellengte. De mooie en functionele belichting schept een bijzonder sfeervol ruimtegevoel in de open dressing.

Open dressing met led verlichting, glas, aluminium en volkern

Modulaire dressing indeling.

De indeling van de open dressing en inloopkast gebeurt volledig naar wens en blijft aanpasbaar dankzij modulaire bevestigingstechnieken. Eventuele latere uitbreiding of aanpassing is vervolgens kinderspel. De zwevende tabletten en ladeblokken zijn voorzien van een afwerkingslaag in 3mm Resopal Massiv (Trespa in de volksmond). Er is een zeer ruime keuze aan afwerkingen leverbaar.

Modulaire inloopkast op maat met modern design.

Specifiek als vrijstaande dressing of inloopkast ontwikkeld.

De Dresswall open dressing is specifiek ontworpen voor locaties waar reeds een aparte dressing ruimte voorzien is. Zo is er reeds een ‘kastruimte’ ter beschikking. Met de modulaire dressing oplossing werd deze ruimte ingericht met functionele elementen om een ideale inloopkast te creëren.  Zo dient men geen ‘kast in een kast’ te plaatsen, iets wat helaas toch te vaak gebeurt.

inloopkasten op maat met modern design en aanpasbare inrichting.

Aluminium dressing structuur geschikt voor wandmontage of vrijstaande opstelling.

Voor de open dressing wordt er eerst een draagstructuur in aluminium profielen tegen de muur bevestigd. Vervolgens wordt er een verbinding gemaakt tussen deze muuropstelling naar de voorste draagstructuur met alu profielen die optisch vrijstaand tussen vloer plafond gemonteerd zitten. De achtermuren zijn bewust langs beide dressing zijden met Lacobel “Pure White” bekleed voor maximale reflectie van het geïntegreerde LED licht in de alu profielen; alsook om de muur af te werken. Zo dient deze nooit meer geschilderd te worden en is alles zeer eenvoudig te reinigen.

Moderne inloopkast op maat met aanpasbare inrichting.

Dressing afwerkingen en materialen.

De profielen zijn gemaakt van geanodiseerd aluminium, met een naturel alu kleurige afwerking. De hoogwaardige volkern houtimitatie is een eik afwerking uit de Resopal Massiv collectie en is naast onderhoudsvriendelijk, zeer duurzaam en kras- en stootbestendig.  De Blum Intivo laden zijn uitgevoerd in een grijze afwerking met in de hoge laden een insert van gezuurd glas. De kleerhangers en kapstokken worden standaard meegeleverd en zijn in naturel beukenhout gemaakt.

Blum laden met dressing indeling.

Geïntegreerde led verlichting.

Alle profielen die tegen de muur bevestigd worden zijn in deze open dressing voorzien van geïntegreerde functionele LED verlichting. De optionele LED verlichting wordt in de verticale profielen langs weerszijden verwerkt en licht zo van onder tot boven de volledige dressing uit. Het licht creëert een zeer mooie sfeer en geeft ook zo correct mogelijk de kleuren weer. De spierwitte Lacobel glazen afwerking van de achterwand tussen de profielen maximaliseert de lichtopbrengst optimaal. Het licht kan geschakeld worden met een druktoets op één van de profielen of in het geval van deze dressing aangestuurd worden via het stopcontact (dit kan u dan op domotica niveau regelen).

functionele led verlichting voor dressing.

ANYWAYdoors website

Interessante links:
LinkDirectory